PENFLOKS Şurup Hazırlamak İçin Toz 250 mg/5 ml 150 ml'lik şişe güncel perakende satış fiyatı 110.67 TL'dir.
PENFLOKS Şurup Hazırlamak İçin Toz 250 mg/5 ml 150 ml'lik şişe
PENFLOKS 250 MG / 5 ML SURUP HAZIRLAMAK ICIN TOZ (150 ML)
Eşdeğer İlaçlar
| İlaç Adı | Firma | Fiyat |
|---|---|---|
| PENFLOKS Şurup Hazırlamak İçin Toz 250 mg/5 ml 150 ml'lik şişe Şu an incelenen | Farmavip | 110.67 TL |
| PENFLOKS Şurup Hazırlamak İçin Toz 250 mg/5 ml 100 ml'lik şişe | Farmavip | 163,10 TL |
Yan Etkiler
çok yaygın: 10 hastanın en az 1'inde görülebilir (> %10)
- Ishal
- Karın ağrısı ve hasta hissetmek
Yaygın olmayan: 100 hastanın birinden az, fakat 1,000 hastanın birinden fazla görülebilir (%0.1 - %1)
- Kurdeşen
- Kaşıntı
çok seyrek: 10,000 hastanın birinden az görülebilir (%0.001 - %0.01)
- Anemi
- Olağandışı kanama ya da morarma
- Doku içi böbrek iltihabı
- Dairesel kırmızı lekeler ile deri döküntüsü
- Eklem ya da kas ağrısı veya ateş
- Kalın bağırsakta iltihaplanma
- Gaz artışı
Aşağıdakilerden biri olursa, ilacı kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz.
-Alerji ve aşırı hassasiyet (kaşıntılı döküntü, kaşınma, iltihaplı ağız ve gözler, surat, dudaklar, boğaz ve dilde şişlik veya nefes problemleri)
-Yoğun, kanlı ishal
-Sarılık (deride sarı renk ve gözlerde beyazlık), hepatit (karaciğerde yanma)-bazen karaciğer üzerindeki bu etkiler tedaviyi takiben 2 aya kadar gecikebilir.
-Yoğun cilt hastalığı (kanlanma, kabarıklık ya da ülser-Stevens Johnson sendromu-) ya da kızarıklık, soyulma ve şişmeye yol açıp yanık gibi görünen cilt hastalığı (toksikepidermalnekroliz)
Prospektüs
Sık Sorulan Sorular
Evet, PENFLOKS Şurup Hazırlamak İçin Toz 250 mg/5 ml 150 ml'lik şişe beyaz reçetelidir.
PENFLOKS Şurup Hazırlamak İçin Toz 250 mg/5 ml 150 ml'lik şişe'in etken maddesi Flukloksasilin 'dür.
PENFLOKS Şurup Hazırlamak İçin Toz 250 mg/5 ml 150 ml'lik şişe , Farmavip tarafından üretilmektedir.
PENFLOKS Şurup Hazırlamak İçin Toz 250 mg/5 ml 150 ml'lik şişe'in barkod numarası 8681547280029'tür.
Vademecum Online Son Duyuru
24.07.2026 - Kullanım Durdurma (Uzer Pharma İlaç Kozmetik Sağlık Ürünleri Laboratuvar Gıda İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi)
Uzer Pharma İlaç Kozmetik Sağlık Ürünleri Laboratuvar Gıda İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi adlı firma tarafından ürün tipi 1 kapsamında biyosidal ruhsatı alınan “Ceomed Povidone %10 Antiseptik Çözelti” adlı ürünün “Cp25/09” nolu serisinin analizi sonucunda risk taşıdığı tespit edildiğinden ilgili serinin kullanımının durdurulması önem arz etmektedir.
https://www.titck.gov.tr/duyuru/kamuoyunun-dikkatine-24072026150848