DUERİD Tablet 30/2 mg 30 tabletlik ambalaj
Üretici: Neutec
Sadece eczanelerde satılır.
| Perakende Satış Fiyatı : | 228.78 TL |
| Barkod : | 8680881012778 |
| Fiyat geçerlilik tarihi : | 22.07.2024 |
Yan Etkiler
Bilinmiyor: eldeki verilerden hareketle görülme sıklığı tahmin edilemiyor
- Baş ağrısı
- Sersemlik
- Yorgunluk
- Uykusuzluk
- Sırt ağrısı
- Ishal
- Sinüzit
- Uyuşukluk
- Karın ağrısı
- Eklem ağrısı
- Duyu azalması
- Terleme
- Cinsel güçsüzlük
- Gaza bağlı mide-bağırsakta şişkinlik
- Iştah artışı
- Üst solunum yolları enfeksiyonu
- Uzuvlarda ağrı
- Baş dönmesi hissi (vertigo)
- Idrar yolu enfeksiyonları
Yaygın: 10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir (%1 - %10)
- Kalp yetmezliği
Yaygın olmayan: 100 hastanın birinden az, fakat 1,000 hastanın birinden fazla görülebilir (%0.1 - %1)
- Mesane kanseri
Aşağıdakilerden biri olursa ilacı kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:
Şiddetli alerjik reaksiyonlar (döküntü,kaşıntı,nefes almada güçlük, ağız, yüz, dudaklar ve dilde şişme)
Karaciğer fonksiyonlarında bozukluk. Derinin ve gözlerin sararması, safra akımında problemler, karaciğer iltihabı veya karaciğer yetmezliği de buna dahildir.
Ciddi hipoglisemi. Bilinç kaybı, kasılma nöbetleri veya koma görülebilir.
Kalp ve damar hastalıkları
Göz problemleri. Diyabetli hastalarda gözün arka tarafındaki retinanın kalınlaşması bulanık görmeye neden olur. (maküler ödem)
Kilo alımı. Sıvı tutulumu nedeniyle kilo alımı kalp rahatsızlığı olan kişilerde ciddi bir sorun olabilir.
Kan hücrelerinin sayısında azalma. Trombosit (kanama ve morarma riskini arttırır), beyaz kan hücreleri (enfeksiyona yakalanma ihtimalini arttırır), kırmızı kan hücreleri (deri renginin soluk görünmesi, halsizlik, soluksuz kalma gibi belirtilere neden olur)
Kemik kırılması. Çoğunlukla el ve üst kolda meydana gelir.
Ovülasyon. Menopoz öncesi dönemde olan ve adet dönemi düzenli olmayan kadınlar ilacı kullandıklarında ovülasyon meydana gelebilir. Bu durum gebe kalma olasılığını arttırır.
Prospektüs
Sık Sorulan Sorular
Vademecum Online Son Duyuru
Juniper Kozmetik Tic. ve San. A.Ş. adlı firma tarafından ürün tipi 19 kapsamında biyosidal ruhsatı alınan “Juniper Eco Shield Sivrisinek & Kene Kovucu Sprey” adlı ürünün “001” nolu serisinin analizi sonucunda risk taşıdığı tespit edildiğinden ilgili serinin kullanımının durdurulması önem arz etmektedir.
https://www.titck.gov.tr/duyuru/kamuoyunun-dikkatine-02062026150439
