MİTOXANTRON EBEWE İV İnfüzyon İçin Konsantre Çözelti İçeren Flakon 20 mg/10 ml 1x10 ml'lik flakon güncel perakende satış fiyatı 851.31 TL'dir.
MİTOXANTRON EBEWE İV İnfüzyon İçin Konsantre Çözelti İçeren Flakon 20 mg/10 ml 1x10 ml'lik flakon
MITOXANTRON EBEWE 20MG/10ML 1FLAKON
Eşdeğer İlaçlar
| İlaç Adı | Firma | Fiyat |
|---|---|---|
| MİTOXANTRON EBEWE İV İnfüzyon İçin Konsantre Çözelti İçeren Flakon 20 mg/10 ml 1x10 ml'lik flakon Şu an incelenen | Sandoz | 851.31 TL |
| MİTOXANTRONE BAXTER Enjeksiyonluk Çözelti 20 mg/10 ml 1x10 ml'lik flakon | Baxter Turkey Renal Hizmetler | 187,47 TL |
| NOVANTRONE İV Flakon 20 mg/10 ml 1x10 ml flakon | Er-Kim | 258,53 TL |
Yan Etkiler
çok yaygın: 10 hastanın en az 1'inde görülebilir (> %10)
- Yorgunluk
- Ateş*
- Bulantı
- Kusma
- Adetten kesilme
- Meni üretiminde azalma
- Saçların tümüyle dökülmesi
Yaygın: 10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir (%1 - %10)
- Ishal
- Kabızlık
- Karın ağrısı
- Iştah kaybı
- Kalbin pompaladığı kan miktarında azalma
- Kalpte ritim bozukluğu
- Kan değerlerinde değişiklikler
- Ekg'de değişiklikler
- Asabi bozukluklar
- Ağız içinde ve dilde yaralar
- Idrarın mavi-yeşil renklenmesi
Yaygın olmayan: 100 hastanın birinden az, fakat 1,000 hastanın birinden fazla görülebilir (%0.1 - %1)
- Göğüs ağrısı
- Trombosit sayısında azalma
- Kalp yetmezliği
- Soluk alıp vermede zorlanma
- Mide-bağırsak kanaması
- Yaşamı tehdit edebilen enfeksiyonlar
- Karaciğer işlevlerinde bozulma
Seyrek: 1,000 hastanın 1'inden az görülebilir (%0.1 - %0.01)
- Kansızlık
- Miyokard infarktüsü
- Tümör lizis sendromu
- Ikincil bazı kötü huylu hastalıklar ve kanserlerin ortaya çıkması
- Toplar damarlarda mavi renklenme
- Tırnaklarda mavi renklenme
- Gözde mavi renklenme
çok seyrek: 10,000 hastanın birinden az görülebilir (%0.001 - %0.01)
- Bağışıklık sisteminin baskılanması
- Kalple ilgili bozukluklar
- Ilacın damar dışına kaçmasına bağlı doku ölümü
Bilinmiyor: eldeki verilerden hareketle görülme sıklığı tahmin edilemiyor
- Endişe hali
- Konjoktivada iltihap
- Tat duyumunda değişiklikler
- Ciltte döküntüler
- Tırnaklarda şekil bozukluğu
Prospektüs
Sık Sorulan Sorular
Evet, MİTOXANTRON EBEWE İV İnfüzyon İçin Konsantre Çözelti İçeren Flakon 20 mg/10 ml 1x10 ml'lik flakon beyaz reçetelidir.
MİTOXANTRON EBEWE İV İnfüzyon İçin Konsantre Çözelti İçeren Flakon 20 mg/10 ml 1x10 ml'lik flakon'in etken maddesi Mitoksantron 'dür.
MİTOXANTRON EBEWE İV İnfüzyon İçin Konsantre Çözelti İçeren Flakon 20 mg/10 ml 1x10 ml'lik flakon , Sandoz tarafından üretilmektedir.
MİTOXANTRON EBEWE İV İnfüzyon İçin Konsantre Çözelti İçeren Flakon 20 mg/10 ml 1x10 ml'lik flakon'in barkod numarası 8699205760196'tür.
Vademecum Online Son Duyuru
14.10.2026 - Desogestrel ve Etonogestrel İçeren Ürünlerin Menenjiyom Riski Hakkında Doktor Bilgilendirme Mektubu Yayınlandı
Bu mektubun amacı, “desogestrel veya etonogestrel içeren tıbbi ürünlerle ilişkili menenjiyom riski ve bu riski en aza indirmeye yönelik önlemler” hakkında sizi bilgilendirmektir.
Özet:
- Desogestrel veya etonogestrel içeren ürünlerin mevcut ve uzun süreli (≥1 yıl) kullanımı ile ilişkili menenjiyom riskinde hafif bir artış bulunmaktadır.
- Menenjiyomu olan veya menenjiyom öyküsü bulunan kadınlarda desogestrel veya etonogestrel kullanımı kontrendikedir.
- Desogestrel veya etonogestrel ile tedavi edilen kadınlar, menenjiyom belirti ve bulguları açısından izlenmelidir.
- Bir kadına menenjiyom tanısı konulursa, desogestrel veya etonogestrel tedavisi kesilmelidir.
- Bu risk; siproteron, nomegestrol, medroksiprogesteron veya klormadinon gibi menenjiyom riskini artırdığı bilinen progestojenlere daha önce maruz kalmış kadınlarda daha yüksek olabilir. Desogestrel veya etonogestrel tedavisine başlanmadan önce bu durum dikkate alınmalıdır.
- Genel olarak, desogestrel ile tedavi edilen her 67.300 kadın için yaklaşık bir ek menenjiyom vakasının ortaya çıkabileceği tahmin edilmektedir.
Doktor bilgilendirme mektubunun tamamını incelemek için buraya tıklayın.
Güvenlilik endişesinin arka planı
Desogestrel ve etonogestrel, tek başına veya etinil estradiol ile kombinasyon halinde, kontrasepsiyon amacıyla endikedir ve oral tablet, vajinal halka veya subkutan implant formunda bulunmaktadır. Desogestrel, vücutta etonogestrele metabolize olur. Menenjiyom, meninkslerden gelişen, nadir görülen ve çoğunlukla benign karakterde bir tümördür. Menenjiyomun klinik belirti ve bulguları spesifik olmayabilir ve görme bozuklukları, işitme kaybı veya kulak çınlaması, koku alma kaybı, zamanla kötüleşen baş ağrıları, hafıza kaybı, nöbetler veya ekstremitelerde güçsüzlük gibi belirtileri içerebilir. Menenjiyomlar genellikle iyi huylu olmakla birlikte, yerleşim yerine bağlı olarak ciddi sonuçlara yol açabilir ve cerrahi müdahale gerektirebilirler.
Fransa'da yürütülen epidemiyolojik bir vaka-kontrol çalışmasının1 sonuçlarına göre, desogestrel kullanımı ile menenjiyom arasında bir ilişki saptanmıştır. Bu çalışma, Fransız Ulusal Sağlık Veri Sistemi (SNDS-Système National des Données de Santé) verilerine dayanmakta olup intrakraniyal cerrahi geçirmiş 8.391 menenjiyom hastasını ve doğum yılı ile ikamet bölgesine göre eşleştirilmiş 83.910 kişilik kontrol grubunu kapsamaktadır. Mevcut ve uzun süreli (≥1 yıl) 75 mikrogram desogestrel kullanımı ile intrakraniyal menenjiyom riskinde hafif bir artış gözlenmiştir (olasılık oranı [OR] 1,3; %95 güven aralığı [GA] 1,1-1,5). Tahmini zarar için gerekli sayı (ZGS), bir intrakraniyal menenjiyom vakası için yaklaşık 67.300 kadın olarak hesaplanmıştır.
Tedavi süresi uzadıkça (≥7 yıl) risk arttığı belirtilmiştir (OR 2,1; %95 GA 1,5-2,9). Daha önce menenjiyom riskini artırdığı bilinen bir progestojene maruz kalmış kadınlarda risk daha yüksektir (OR 3,3; %95 GA 2,6-4,1). Desogestrel tedavisinin kesilmesinden bir yıl sonra artık artmış risk gözlenmemiştir. Desogestrel etonogestrele metabolize olduğundan bu çalışmanın sonuçları klinik olarak etonogestrel açısından da geçerlidir. Desogestrel veya etonogestrel içeren tıbbi ürünlerin Kısa Ürün Bilgisi (KÜB) ve Kullanma Talimatı, bu doğrultuda güncellenecek; menenjiyom, sıklığı "bilinmiyor" olarak sınıflandırılan bir advers reaksiyon şeklinde eklenecektir.
Raporlama gerekliliği
Desogstrel veya etonogestrel reçete edilirken yukarıda belirtilen güvenlilik uyarılarına dikkât edilmesini ve bu ilacın kullanımı sırasında advers reaksiyon oluşması durumunda Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, Farmakovijilans ve Kontrole Tâbi Maddeler Daire Başkanlığı, Türkiye Farmakovijilans Merkezi (TÜFAM)’ni (e-posta: tufam@titck.gov.tr; faks: 0312 218 35 99; tel: 0312 218 30 00 ve 0800 314 00 08) ve/veya ilgili firma yetkililerini bilgilendirmenizi hatırlatırız. Saygılarımızla, T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu
